Motor op de zaak en de fiscus.

Indien u motorliefhebber bent en een eigen bedrijf heeft dan is de keuze gemakkelijk gemaakt. De fiscus heeft andere spelregels opgesteld voor een motor op de zaak dan voor een auto op de zaak. U heeft geen bijtelling over de nieuwwaarde bij een motor op de zaak, ongeacht het aantal privé gereden kilometers.

Waarom stapt u dan niet op de motor? U bent vast sneller op uw bestemming dan wanneer u met de auto zou gaan. Geen file en dus kosten besparend. Wanneer u in de weekenden of door-de-weeks prive wenst motor te rijden is dat ook geen probleem (geen bijtelling). U hoeft alleen de privé gereden kilometers bij te houden en u betaalt uw eigen bedrijf hiervoor een redelijke kilometer vergoeding. (Vergeet u niet het tankbonnetje te bewaren en op uw bedrijf te boeken.) Makkelijker kan niet. Het is verstandig om met uw accountant te overleggen hoe hoog een redelijke vergoeding voor privé gereden kilometers zou moeten zijn.

Indien u een nieuwe motorfiets of een btw motor aanschaft dan kunt u de btw over de aanschafprijs terugvorderen. De onderhoud- en afschrijvings kosten worden door uw bedrijf gedragen en de btw hierover is ook verrekenbaar. Zo kunt u uw privegelden voor andere leuke dingen aanwenden.

Bron NU Motorrijden