Urban Motard en 1100 Tribute PRODe verwijzing naar de Scrambler Urban Motard wereld van deze versie is duidelijk in de keuze van elementen zoals de 17" spaakwielen,
het hoge voorspatbord, het vlakke zadel en de nummerplaten aan de zijkant, die perfect geïntegreerd zijn in het Ducati Scrambler design.

De Urban Motard is ook standaard uitgerust met een koplamp met LED DRL, een kenmerk van alle Ducati Scrambler modellen,
die wordt gecombineerd met het achterlicht met volledige LED-diffusie technologie.
Ter bevestiging van Ducati's aandacht en inzet voor actieve veiligheid voor haar liefhebbers, heeft de Borgo Panigale motorfietsfabrikant ervoor gekozen om alle Ducati en Scrambler Ducati modellen uit te rusten met Cornering ABS, dat een hoog niveau van veiligheid garandeert,
zelfs wanneer er geremd wordt in een scherpe bocht.
De modellen zijn ook ontworpen voor het Ducati Multimedia Systeem (DMS),
waarmee een smartphone kan worden aangesloten op de motorfiets via Bluetooth, terwijl de USB-aansluiting onder het zadel standaard is.
De nieuwe Ducati Scrambler Urban Motard voegt zich bij het 'Land of Joy' 800 gamma, naast de Ducati Scrambler Icon, Ducati Scrambler Icon Dark, Ducati Scrambler Nightshift en Ducati Scrambler Desert Sled modellen. De Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO maakt deel uit van het gamma van best presterende motorfietsen in de Ducati Scrambler familie, samen met de Ducati Scrambler 1100 Dark PRO en Ducati Scrambler 1100 Sport PRO modellen.

Prijs Scrambler Urban Motard € 13.290,-

 

De Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO is ontworpen als eerbetoon aan de geschiedenis van het luchtgekoelde tweecilinder motorblok, vijftig jaar nadat deze voor het eerst op een Ducati werd geïntroduceerd in 1971.

De Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO, gemaakt door Ducati Scrambler met modern-klassieke motorliefhebbers en liefhebbers van motorgeschiedenis in gedachten, brengt een eerbetoon aan de geschiedenis en prestaties van de motorfietsfabrikant uit Borgo Panigale. Voor deze motorfiets werd het Centro Stile Ducati geïnspireerd door  iconische Ducati elementen uit de jaren 70, zoals de speciale "Giallo Ocra" kleurstelling, het destijds door Giugiaro ontworpen Ducati logo en de spaakwielen, die zwart zijn en perfect passen bij de jubileum kleurstelling. Andere opvallende stilistische details zijn de ronde achteruitkijkspiegels en het bruine zadel met speciale stiksels.

Vanuit technisch oogpunt heeft de motorfiets de kenmerken van de Ducati Scrambler 1100 PRO familie. Hij heeft een iconisch en tegelijkertijd origineel design, een wendbaar chassis en een 1.079 cc motorblok dat 86 pk vermogen levert bij 7.500 tpm en een koppelwaarde van 9,2 kgm bij 4.750 tpm, gekenmerkt door een royaal koppel direct vanaf lage toeren.

De Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO is standaard voorzien van drie Riding Modes, elk geassocieerd met verschillende Power Modes en verschillende niveaus van Ducati Traction Control (DTC). Verder is de motorfiets dankzij de koplamp met LED lichtgeleider altijd zichtbaar en herkenbaar, zelfs overdag.

 

Prijs Scrambler 1100 Tribute Pro € 16.990,-

Beide nieuwe modellen van het Ducati Scrambler gamma zullen vanaf begin december 2021 leverbaar zijn/