Ducati Multistrada V4 Rally

Ducati Multistrada V4 Rally

De nieuwe Ducati Multistrada V4 Rally is ontworpen voor de meest veeleisende reizigers, die, zelfs met z'n tweeën, verre bestemmingen willen bereiken zonder te stoppen.
Meer comfort voor rijder en passagier en een grotere actieradius, dankzij een brandstoftank van 30 liter en de nieuwe uitgebreide deactiveringsstrategie, voor het eerst op een productiemotor, die de achterste cilinders van de V4 Granturismo zelfs onderweg uitschakelt.
Meer off-road houding met 200 mm veerweg, grotere grondspeling en geavanceerde Enduro Riding Mode met speciale Power Mode.
Met de "Rally" tilt Ducati de spirit van de Multistrada V4 naar een nog hoger niveau, dankzij een verbeterd comfort voor rijder en passagier, een grotere actieradius en een meer uitgesproken terreinvaardigheid.
Het resultaat is een motorfiets die zowel op onverharde wegen als in moderne wegen in zijn element is: de perfecte keuze voor wie elke bestemming ook.

Net als bij de hele Multistrada V4 familie zijn de prestaties (170 pk), betrouwbaarheid en onderhoudskosten (intervallen elke 60.000 km en Service beurt elke 15.000 km/24 maanden) uitstekend.
De Multistrada V4 Rally is ook uitgerust met een Autoleveling-functie, die een constante afstelling garandeert wanneer de configuratie van rijder, passagier en bagage verandert, zodat de kenmerken van het voertuig altijd onveranderd blijven. De Multistrada V4 Rally heeft meer terreinwaardigheid dankzij standaard lichtere spaakvelgen en versterkte motorblokbescherming.
Met de nieuwe aluminium tank van 30 liter, die harmonieus aansluit bij de gespierde en elegante vormen van de motorfiets, kunnen de afstanden tussen de ene tankstop en de volgende worden vergroot: de nieuwe Multistrada V4 Rally is klaar voor zelfs de meest verlaten wegen.

Het windscherm is opnieuw ontworpen (40 mm hoger en 20 mm breder), de achterkant verlengd en de kofferbevestiging naar achteren gezet om de passagier meer ruimte aan de benen te bieden.
Bovendien kan de Multistrada V4 Rally, dankzij de beschikbaarheid van zadels met verschillende hoogtes voor zowel rijder als passagier en de verlaagde ophanging, worden aangepast aan elke combinatie van rijder en passagier.
De Minimum Preload-functie, die in 2022 al op de Multistrada V4 S werd geïntroduceerd, stelt de rijder in staat de motorfiets te "verlagen" bij het stoppen en rijden bij lage snelheid, door de voorspanning van de schokdemper te minimaliseren. De Multistrada V4 Rally zet een verdere stap voorwaarts op het gebied van gebruiksgemak door de Easy Lift-functie te introduceren, die door het openen van de veringshydrauliek bij het contact AAN, de inspanning vermindert die nodig is om de motorfiets van de zijstandaard te tillen dankzij de compressie van de vork en de schokdemper.
Om het in- en uitladen van de zijkoffers te vergemakkelijken en eventueel onderhoud tijdens lange ritten buitenshuis te vergemakkelijken, is bovendien een middenbok standaard op deze motorfiets.

Veiligheid en technologie
De Ducati Multistrada familie blijft een benchmark vanuit technologisch en veiligheidsoogpunt, ook met het Rally model.
De Multistrada V4 was de eerste motorfiets ter wereld die was uitgerust met een voor- en achterradarsysteem ter ondersteuning van de Adaptive Cruise Control (ACC), die het rijden op lange weggedeelten minder vermoeiend maakt, en Blind Spot Detection (BSD), die de aanwezigheid van naderende voertuigen in de dode hoek van de spiegels signaleert.
Het 6,5-inch TFT-kleurendashboard biedt kaartnavigatiefuncties dankzij de Ducati Connect-applicatie, die het gebruik van een mobiele telefoon ondersteunt om oproepen te beantwoorden of naar muziek te luisteren, met behulp van een helm die is uitgerust met een intercomsysteem.
Om de actieve veiligheid verder te ondersteunen, biedt de Multistrada V4 Rally ABS Cornering, waarmee je kunt profiteren van de remkracht van het systeem, zelfs in bochten, Ducati Cornering Lights (DCL), die het zicht 's nachts verbeteren door de binnenkant van bochten te verlichten, Ducati Wheelie Control (DWC) en Ducati Traction Control (DTC).
Deze systemen maken gebruik van het inertieplatform (IMU) om de interventie te optimaliseren op basis van de hellingshoek van het voertuig.

Voor de Enduro rijmodus met speciale Power Mode om het potentieel van de Multistrada V4 in elke context optimaal te benutten, heeft Ducati vier rijmodi ontwikkeld (Sport, Touring, Urban en Enduro) die op de Multistrada V4 Rally een belangrijke evolutie kennen van de Enduro modus.
Het selecteren van de Enduro rijmodus activeert een speciale Power Mode, die het vermogen beperkt tot 114 pk met een dynamische en directe respons.

De Ducati Multistrada V4 Rally staat vanaf februari 2023 bij Ducati Amsterdam in twee kleuren: Ducati Red en Brushed Aluminium & Matt Black, de laatste met een blootliggende tank van geborsteld aluminium, met voor beide zwarte spaakvelgen.

De nieuwe Ducati Multistrada V4 Rally wordt aangeboden in drie verschillende versies:
Adventure Radar, uitgerust met Adaptive Cruise Control en Blind Spot Detection,
Adventure Travel & Radar, die aluminium zijkoffers, verwarmde handvatten en zadels toevoegt
Full Adventure deze laatste uitrusting aanvult met een gehomologeerde Akrapovic demper en een koolstofvezel voorspatbord.

De prijs voor de Multistrada V4 Rally Radar in vanaf € 31.890.
De Multistrada V4 Rally wordt - net als alle Ducati Multistrada's - gedekt door de "4|Ever Ducati" garantie, geldig voor 4 jaar met onbeperkt aantal kilometers die vertrouwt op de service die door het gehele dealernetwerk