Winkelwagen 0
€ 0,00
Zoek

Ducati DesertX

Prijs v.a. € 19.690,-

De nieuwe DesertX is een motorfiets met een intense off-road attitude, die effectief de grenzen verlegt met wat er met een Ducati gedaan kan worden.
Woestijnduinen, smalle off-road paden, gravelwegen en bochtige bergwegen: met de DesertX hebben dromen van avonturiers geen grenzen meer.

Demo motor is bij ons aanwezig

DesertX motorframe en banden

De chassis layout van de nieuwe Ducati DesertX omvat een nieuw stalen trellis frame, dat in combinatie met de lange veerwegen met speciale instellingen , zorgt voor een effectieve werking, zelfs onder de meest veeleisende off-road omstandigheden.
De optimalisatie van alle componenten heeft geleid tot een efficiënte motorfiets, alles verpakt in 202 kg (droog gewicht). De keuzes op het gebied van chassis maken van de DesertX een makkelijk te berijden motorfiets die op elke ondergrond de juiste dosis gevoel en veiligheid kan bieden.
Het is noemenswaardig dat de nieuwe DesertX is uitgerust met banden van een voor een Ducati ongekende grootte: 21" voorwiel en 18" achterwiel.
De originele banden zijn de Pirelli Scorpion Rally STR, 90/90-21 en 150/70 R18: de perfecte keuze voor een voortreffelijk all-round gebruik van de motorfiets.
De DesertX zal ook gehomologeerd zijn om zowel off-road- als on-road banden te monteren. Hij wordt aangeboden met een 46 mm upside-down Kayaba voorvork met een veerweg van 230 mm en een Kayaba monoshock.
Beide elementen zijn instelbaar in compressie, rebound en preload. De Kayaba monoshock is perfect afgestemd op de aluminium achterbrug en maakt een veerweg van 220 mm voor het achterwiel mogelijk.

Zithoogte van de Ducati DesertX


De standaard zithoogte is 875 mm . De combinatie van een bijzonder smalle binnenbeencurve en de initiële veerweg zorgt voor een goed contact met de grond.
Als accessoire levert Ducati een verlaagd zadel die de hoogte met 20 mm. verlaagd.
Tevens kunnen wij een verlagings-kit leveren die de hoogte met nog eens 25 mm. verlaagd ! De zithoogte met verlaagd zadel en de verlagings-kit zou dan op 830 mm. komen.

Riding mode van de DesertX


Een speciale vermelding verdienen de hypermoderne elektronische systemen, die ook op het gebied van rijhulp eersteklas prestaties en veiligheid bieden.
De nieuwe DesertX wordt geleverd met 6 Riding Modes die werken in combinatie met 4 Power Modes - Full, High, Medium, Low - die het vermogen
en het reactievermogen van het Testastretta motorblok aanpassen.
De belangrijkste nieuwe kenmerken zijn de specifieke instellingen voor de Enduro Riding Mode en de introductie van de nieuwe Rally Riding Mode, naast Sport, Touring, Urban en Wet.
De Enduro Riding Mode, dankzij het lagere vermogen en de speciaal ontworpen controle-instellingen, stelt de rijder in staat om de meest veeleisende onverharde wegen met meer veiligheid aan te pakken en maakt het gemakkelijker voor minder ervaren gebruikers om off-road te rijden. De Rally Riding Mode daarentegen, met volledig motorvermogen en verminderde elektronische ondersteuning, is ontworpen voor meer ervaren rijders die het beste willen halen uit de off-road prestaties van de DesertX.

Electronica Ducati DesertX


Het dashboard van de DesertX, verticaal georiënteerd en gepositioneerd om duidelijke informatie te bieden, ook bij staand rijden, is voorzien van een 5” full-TFT kleurendisplay met hoge resolutie. Het dashboard is voorbereid om het Ducati Multimedia Systeem te integreren, waarmee de rijder zijn telefoon kan aansluiten en nieuwe functies kan activeren,
zoals muziek en inkomende/uitgaande gesprekken of Turn-by-Turn navigatie*(optioneel), waarmee de route direct op het dashboard wordt weergegeven.
De rijder krijgt de mogelijkheid om te kiezen tussen twee standaard Info Modes: Standard en Rally.
De Standaard optie voorziet in alle weginformatie: toerenteller en snelheidsmeter zijn duidelijk zichtbaar, evenals de ingeschakelde versnelling, het brandstofniveau en andere nuttige reisinformatie.
De tripmasterfunctie maakt deel uit van de Rally Info Mode.
Deze simuleert de werking van de tripmaster die op rally-motorfietsen wordt gebruikt en maakt het mogelijk de kilometeraanduiding handmatig aan te passen, met behulp van de knoppen op het linker stuurschakelaar.

Tankinhoud DesertX


De brandstoftank met een inhoud van meer dan 21 liter biedt voldoende actieradius voor langere ritten en biedt de mogelijkheid om een extra tank
(als accessoire verkrijgbaar) aan de achterzijde te monteren, waardoor nog eens 8 liter brandstof kan worden getankt.
De brandstoftransfer van de achterste naar de voorste tank wordt geactiveerd wanneer het brandstofpeil in de hoofdtank onder een bepaald niveau zakt
en kan via het dashboard worden geactiveerd.

Accessoires en kleding Ducati DesertX


Deze veelzijdige motorfiets kan verder worden aangepast door de rijders volgens hun eigen stijl en gevoel door gebruik te maken van het brede gamma
van Ducati Performance accessoires . Onder de meest aansprekende items: het rally zadel, die de rijder en passagier zadels samenvoegt voor meer effectiviteit in off-road activiteiten en de extra 8-liter tank.
De Touring ervaring kan verder worden uitgebreid met de aluminium zijkoffers die, gecombineerd met de topkoffer, de motorfiets een totale laadcapaciteit geven van 117 l, extra LED schijnwerpers, centrale standaard en verwarmde handvatten. Termignoni uitlaten zijn ook beschikbaar, zowel gehomologeerd als de race variant.
De laatste verhoogt de waarden van vermogen en koppel met +7% dankzij de speciale mapping.
De DesertX kledinglijn is geïnspireerd op de iconische " Dakar style" en genaamd 21/18, een eerbetoon aan de bandenmaat van deze motorfiets.
Het technische pak bestaat uit een jas, broek en helm en zal in een beperkte oplage verkrijgbaar zijn.
Onderdeel van deze exclusieve collectie is een lifestyle-kledinglijn, speciaal ontworpen voor dit model, bestaande uit een sweatshirt, twee T-shirts en een cap.
De DesertX zal verkrijgbaar zijn bij Ducati Amsterdam Store vanaf eind mei 2022 voor € 19.690 Euro .

Er is ook een 35-kW versie voor rijders met een A2 rijbewijs.
Voor vragen en leveringen kunt u contact met ons opnemen op 020-6826493 of stuur een mail naar verkoop@ducatiamsterdam.nl

 
De Ducati DesertX is de ultieme reismotor van dit moment!
Geen afstand te ver, geen bocht te veel. Onze eerste DesertX hebben wij mogen afleveren aan Leonoor.
Leonoor schrijft reisverhalen die ze maakt met haar DesertX, is fotografe en heeft sinds 2023 een YouTube kanaal waar ze haar reizen deelt.
 
Klik op de foto om bij haar YouTube kanaal te komen en volg haar.