Winkelwagen 0
€ 0,00
Zoek

Ducati Diavel V4

Prijs v.a. € 32.290,-

Dare to be Bold

De Diavel V4 is gespierd, sportief en elegant tegelijk, in staat om in elke context de aandacht te trekken, dynamische en stilistische kenmerken, zoals die van sport nakeds en muscle cruisers.

De opwindende prestaties van de V4 Granturismo motor worden gecombineerd met een verrassende wendbaarheid en dynamiek voor een dergelijke motorfiets.

 

 

Ontworpen rondom de V4 Granturismo

De V4 Granturismo staat centraal op onze muscle bike en laat zijn persoonlijkheid ten volle tot uiting komen.
Ducati's viercilindermotor staat garant voor hoge prestaties, gecombineerd met soepelheid en regelmaat, bij elk toerental.
Het nieuwe chassis combineert ideaal met wat altijd al de sterke punten van de Diavel zijn geweest, zoals de karakteristieke rijpositie en het comfort in het midden toerengebied.
Dankzij een aanzienlijke gewichtsvermindering verbeteren bovendien het rijgedrag en de wendbaarheid aanzienlijk. 

De Ducati Diavel V4 is uniek, onmiskenbaar en met een uitbundige persoonlijkheid. Met de introductie van het geavanceerde V4 Granturismo motorblok worden de prestaties van de Diavel nog verbazingwekkender. Ducati's 1.158 cc V4, met zijn 168 pk en 12,8 kgm koppel, is de ideale motorfiets voor een muscle cruiser, in staat om lineariteit bij lage toerentallen te combineren met een krachtig koppel over het gehele toerenbereik.

Onmiskenbare lijn
De Diavel V4 communiceert een belangrijke aanwezigheid vanaf de eerste blik. Gespierd en een mooie zichtbare uitlaat met vier uitlaatopeningen die onmiddellijk de verfijnde motorarchitectuur verklaart. 

De nieuwe Diavel heeft een kenmerkende LED achterlicht en deze draagt ook bij aan het onmiskenbare uiterlijk van de Diavel V4.
De DRL vooraan verandert van vorm, met een dubbel-C profiel dat evolueert van het vorige stijlkenmerk.
Dynamische richtingaanwijzers* voor zijn geïntegreerd in het stuur, vóór de rem- en koppelingsreservoirs.

Een ander onderscheidend element van de Diavel V4 is de forse 240/45 achterband. De wielen zijn een vijfspaaks lichtmetaal met een profiel versierd met bewerkte oppervlakken en vormen een van de meest verfijnde elementen van de esthetiek van de Diavel V4.

Motorblok
De Diavel neemt het 1.158 cc V4 Granturismo motorblok aan, een centraal element van het ontwerp van de motorfiets en tegelijkertijd een technische keuze die de prestaties, de dynamiek en het rijplezier verbetert, mede dankzij de geraffineerde keuze voor een contraroterende krukas, die het gyroscopische effect vermindert en de wendbaarheid van de motorfiets vergroot.

Krachtig (168 pk), rijk aan koppel bij elk toerental (met een piekwaarde van 12,8 kgm bij 7.500 tpm, 0,5 kgm meer dan de Multistrada V4) maar ook uiterst licht en compact, de V4 Granturismo (die is afgeleid van de Desmosedici Stradale van de Panigale en de Streetfighter V4) is tegelijkertijd soepel, regelmatig en prettig vanaf de laagste toerentallen. Hij wordt ook gekenmerkt door lage gebruikskosten, met groot onderhoudsinterval van 60.000 km en efficiënt in brandstofverbruik en uitstoot dankzij het uitgebreide deactiveringssysteem. Deze voorziening schakelt de achterste cilinderrij uit, niet alleen wanneer het voertuig stilstaat, maar ook tijdens het rijden bij lage toerentallen onder verminderde motorbelasting.

De Twin Pulse ontstekingsvolgorde, samen met het speciale uitlaatsysteem ontwikkeld met veel aandacht voor "geluidskwaliteit", kenmerkt onmiskenbaar het stempel van de V4 Granturismo. Het uitgebreide deactiveringssysteem voor de achterste cilinders, waardoor de motor kan werken als een tweecilinder of als een viercilinder met een onmerkbare overgang als gevolg van de geleidelijkheid, genereert een verandering in de toon van het uitlaatgeluid als het overschakelt van de ene modus naar de andere. Een dieper geluid, met lagere frequenties, kenmerkt de V4 Granturismo wanneer alleen de twee voorste cilinders actief zijn. De frequenties worden daarentegen hoger wanneer alle vier de cilinders actief zijn.

Chassis en ergonomie
De opwindende prestaties van de V4 Granturismo motor worden gecombineerd met een verrassende wendbaarheid en dynamiek voor een dergelijke motorfiets.
De Diavel V4 heeft een leeggewicht zonder brandstof van 223 kg, voor een besparing van meer dan 13 kg (-5 op het motorblok, -8 op de motorfiets) ten opzichte van de Diavel 1260 S, dankzij de lichtheid van de V4 Granturismo en specifieke verbeteringen op meerdere componenten.

Het resultaat is een motorfiets die adembenemend kan accelereren en remmen. In feite laten de prestaties van de 168 pk sterke V4 Granturismo, in combinatie met de 240/45 achterband en een specifieke gearing, toe om van 0 tot 100 km/u te accelereren in minder dan 3'', met een werkelijk indrukwekkende stuwkracht.
Het remsysteem, supersportief, met 330 mm schijven en Brembo Stylema® remklauwen, staat dan weer garant voor recordprestaties, met piekremwaarden van maar liefst 11,5 m/s2: een waarde die doorgaans kenmerkend is voor racemotoren, enkel haalbaar dankzij een zeer verfijnde kalibratie van het ABS-systeem.

De rijder - die kan genieten van een laag zadel (op 790 mm van de grond), centrale voetsteunen en een hoog stuur dat 20 mm dichter staat dan op de Diavel 1260, wat de bediening vergemakkelijkt, vooral bij het manoeuvreren - bevindt zich in het midden van de motorfiets, met een rijpositie die ook visueel een gevoel van controle en zelfvertrouwen uitstraalt.

Elektronica
De rijder kan de prestaties van de Diavel V4 volledig en veilig benutten, dankzij een uitgebreid elektronisch pakket dat de sportieve ziel van deze motorfiets versterkt. De Diavel V4 biedt drie vermogensstanden en vier rijmodi: Sport, Touring, Urban en de nieuwe Wet, ontworpen voor ondergronden met weinig grip. Met de rijmodi kan de rijder de motorafgifte en de interventie van de rijhulpsystemen (Ducati Traction Control in bochtversie, ABS Cornering en Ducati Wheelie Control) aanpassen aan de situatie en voorkeuren van de rijder.

Cruise Control maakt het rijden op de snelweg meer ontspannen, terwijl Launch Control zorgt voor flitsende starts en Ducati Quick Shift up & down het schakelen in het algemeen minder vermoeiend en effectiever maakt bij sportief rijden.

Accessoires
Liefhebbers die de toermogelijkheden van hun Diavel V4 willen uitbreiden, vinden vele opties in de Ducati Performance catalogus, te beginnen met de semi-stijve koffers met een totale capaciteit van 48 liter waar de Diavel V4 klaar voor is (geen frames nodig) die samen met de passagiersrugleuning en de touring plexi comfortabele tochten mogelijk maken, zelfs met een passagier.
De sportievere kant van de Diavel V4 wordt daarentegen versterkt door de straatlegale uitlaatdemper met cover en vier titanium eindkappen. Billet onderdelen, carbon onderdelen, gesmede wielen en remklauwen in rode of zwarte kleur breiden de mogelijkheden om de nieuwe Diavel V4 aan te passen verder uit.

Prijzen, kleuren en beschikbaarheid
De nieuwe Diavel V4 wordt vanaf februari bij ons in de winkel. 
In Nederland is de nieuwe Diavel V4 te verkrijgen vanaf € 31.890 in Ducati Red en € 32.290 in Thrilling Black.