Ducati Hypermotard 698 Mono

Nu in de winkel: Ducati Hypermotard 698 Mono

De nieuwe Ducati Superquadro Mono

Vraag nu een proefrit aan bij Ducati Amsterdam!

 

Deze ééncilinder, ontworpen door te kiezen voor verfijnde materialen en oplossingen voor elk onderdeel, is gebaseerd op het Panigale 1299 motorblok, de 1285 cc Superquadro, die de maximale evolutie van de straat legale Ducati tweecilinder vertegenwoordigt.
De Superquadro Mono erft de 116 mm diameter zuiger van de Panigale, de vorm van de verbrandingskamer, de 46,8 mm diameter titanium inlaatkleppen, de 38,2 mm stalen uitlaatkleppen en het desmodromische klepsysteem.

De naam Superquadro komt van de extreme verhouding tussen boring en slag die het mogelijk maakt om, dankzij de zeer korte slag, toerentallen te bereiken die typisch zijn voor racemotoren.
Bij de Superquadro Mono is deze boring/slag verhouding gelijk aan 1,86 en het is de meest extreme in de categorie dankzij een slag van slechts 62,4 mm.
De recordboring van 116 mm maakt het gebruik van kleppen met een grote diameter mogelijk om de prestaties te verbeteren, wat echter niet mogelijk zou zijn zonder het desmodromische klepsysteem.
Dit systeem, dat Ducati ook gebruikt op de MotoGP motorfietsen, maakt het mogelijk om de limieten die worden opgelegd door de klepveren te overwinnen, waardoor extreme klepopeningen mogelijk worden gemaakt. Op deze manier draagt het desmodromische systeem aanzienlijk bij aan zowel de prestaties als aan de mogelijkheid om zeer hoge toerentallen te bereiken.

Dankzij deze oplossingen levert de Superquadro Mono een maximumvermogen van 77,5 pk bij 9.750 tpm en kan hij 10.250 tpm* bereiken, waardes die nog nooit eerder door een ééncilinder voor de openbare weg zijn bereikt. 

Presentatie van de langverwachte Ducati Hypermotard 698 Mono uitgerust met de gloednieuwe Superquadro Mono desmodromische motor: de eerste eencilinder Ducati Supermotard en de krachtigste eencilinder voor op de weg ooit.
Ontworpen om pure, plezierige prestatieniveau te bereiken, is deze motor tot een maximumvermogen van bijna 85 pk en een maximum toerental van 10.250
met race-uitlaat.
Van het circuit naar de haarbochten en dan weer terug, de Hypermotard 698 Mono biedt een ultieme plezierige rijervaring. Een ware motorspeeltuin op twee wielen.
Maak optimaal gebruik van de wendbare en hyper effectieve kracht van de Superquadro Mono motor.
Ook verkrijgbaar in een 32kw versie voor A2 rijbewijshouders.

 

Essentieel en lichtgewicht als een Supermotard . Verfijnd en prestatiegericht gedreven zoals elke echte Ducati. De gloednieuwe Hypermotard 698 Mono.
Deze funbike biedt elk niveau rijder pure opwinding binnen binnen handbereik, dankzij de Superquadro Mono motor.

De nieuwe Hypermotard 698 Mono is bij de Store dealer, Ducati Amsterdam, leverbaar vanaf januari 2024. 
Kom langs voor meer informatie, foto's en accesoires.

        • Hypermotard 698 Red €14.690
        • Hypermotard 698 RVE €15.990

Technische gegevens: