Gefeliciteerd met jullie geweldige Ducati Multistrada V4 Pikes Peak!

Wil je een proefrit maken op de Multistrada V4? Mail ons op verkoop@ducatiamsterdam.nl of bel ons op 020-6826493 en maak en afspraak.

Neem een kijkje op onze Ducati Multistrada pagina voor meer informatie

Ducati Multistrada V4 dashboard

Ducati TFT-dashboard en ridingmode De Multistrada V4 Pikes Peak is voorzien van een volledig 6,5" TFT-kleurenscherm.
De lay-out van het dashboard is variabel en past zich automatisch aan aan de lichtomstandigheden (dag- en nachtweergave), maar past zich ook aan aan de Riding Mode of geheel naar eigen keuze van de motorrijder.
Er zijn vier configuraties, die verschillen in achtergrond, de weergegeven informatie en de lay-out: daarbij zijn er onder andere verschillende toerentellers. Sport en Touring geven de meest complete informatie; in Sport heeft de toerenteller dezelfde vorm als op de Panigales.
In Urban wordt alleen de meest essentiële info weergegeven, de Race-mode voegt daar de toerenteller aan toe.
Naast de standaard rijmodi Urban, Touring en Sport is de Pikes Peak ook voorzien van de rijmodus Race.
In deze rijmodus is het volledige vermogen van 170 Pk beschikbaar. Daarnaast is het ingrijpen van de traction- en wheelie control minimaal.
Dit volledige vermogen komt vrij bij 10.500 toeren per minuut, terwijl het maximale koppel van 125 Nm vrij komt bij 8750 toeren per minuut. De Multistrada V4 Pikes Peak is in eerste instantie echter direct te herkennen door de nieuwe kleurstelling. Deze kleurstelling is exclusief voor de Pikes Peak uitvoering en niet te bestellen op de andere varianten van de Multistrada.
Volgens Ducati is de kleurstelling geïnspireerd op de Moto-GP kleuren van Ducati. Waarbij het witte vlak ruimte biedt aan het racenummer.

sportieve motorfiets

Qua uiterlijk is de V4 Pikes Peak verder voorzien van verschillende carbon onderdelen en prijkt een groot V4 logo op het zadel.
Om de sportieve eigenschappen verder te benadrukken, heeft Ducati er voor gezorgd dat de Multistrada V4 Pikes Peak 4 kilo lichter is dan de Multistrada V4 S.
Dit heeft Ducati onder andere weten te bereiken door de nieuwe Marchesini velgen, die 2,7 kilo lichter zijn ten opzichte van de V4 S.
Standaard zijn de velgen voorzien van Pirelli Diablo Rosso IV banden. 120/70 aan de voorzijde en 190/55 aan de achterzijde.
Verder is de Multistrada V4 Pikes Peak standaard voorzien van Öhlins Smart-EC 2.0 elektronische vering. Dit is dezelfde vering die ook gebruikt wordt op de Panigale V4 S en de Streetfighter V4 S.
Dit systeem reguleert zelfstandig op basis van de rijder input de afstelling aan de voor- en achterzijde.

Ook de remmen zijn deels overgenomen van de Panigale, dit gaat echter enkel om de remblokken zelf. Het volledig remsysteem komt van Brembo's Stylema lijn, met aan de voorzijde 330 milimeter schijven en aan de achterzijde 265 milimeter.
Ducati heeft ook de ergonomie aangepast. De voetsteunen zijn op de Multistrada V4 Pikes Peak 10 milimeter verder naar achter en omhoog geplaatst. Daarnaast is ook het stuur 15 milimeter hoger geplaatst, waarbij de beide stuurhelften ook meer naar de rijder toegedraaid zijn.
Verder is de V4 Pikes voorzien van radar aan de voor- en achterzijde.
Hierdoor zijn adaptive cruise control en een dode hoek detectie standaard. Door middel van Ducati Connect is de Multistrada voorzien van een geïntegreerd navigatiesysteem in het 6,5 inch TFT-display.

 

Kijk ook eens op de officiele Ducati website!