Gefeliciteerd met deze prachtige Ducati Scrambler Nightshift!

Ducati Scrambler Nightshift

Ducati is met de Scrambler modellen begonnen in 2015 en sindsdien is het een erg gewilde motorfiets.

De Nightshift is een Café Racer met een mooie rechte stuur en bar-end spiegels.
Standaard is de Scrambler Nightshift gelevers met LED knipperlichten voor en achter en een mooi recht zadel.
Voor 2023 komt Ducati met een nieuwe facelift voor de Scramblers en ook de Nightstift motorfiets heeft een andere look gekregen.

Hieronder alvast wat informatie van het nieuwe model.

De meest elegante van de Ducati Scrambler 2023 serie is de Nightshift, die zich onderscheidt door meer klassieke en verfijnde details, zoals het zadel, in café-racer stijl, gestikt en in de donkere ledertint, of de afwisseling van glanzende en matte oppervlakken.
Ducati Scrambler Nightshift heeft, net als Full Throttle, nummerplaten aan de zijkant, een minimaal voorspatbord, geen achterspatbord, zwarte afwerkingen voor de aluminium esthetische details, evenals compacte LED richtingaanwijzers.
De kleurstelling Nebula Blue en de spaakwielen, welke volledig zwart zijn, geven de Nightshift een uitgesproken geraffineerd uiterlijk, dat - net als bij het gelijknamige model van de vorige generatie - wordt gecompleteerd met een vlak stuur met variabele doorsnede en spiegels aan het stuur, eveneens in café-racerstijl.

De DRL (Daytime Running Light) aan de voorzijde, op het eerste gezicht herkenbaar aan de 4 cirkelvormige segmenten, een handelsmerk van de Ducati Scrambler, loopt taps toe en wordt scherper om een modernere en elegantere vorm te krijgen.
De koplamp, nu volledig LED, behoudt de iconische "X", opnieuw ontworpen en toegepast op het uitwendige voor een nog meer onderscheidende stijl. Het ontwerp van het achterlicht, dat volledig LED blijft, evolueert ook met behoud van de klassieke en herkenbare halve cirkelvorm.
Ook de richtingaanwijzers zijn LED.

Het nieuwe dashboard met 4,3-inch kleuren TFT cluster en speciale HMI maakt de nieuwe Ducati Scrambler nog moderner en integreert perfect met de stijl van de motor in zijn vormen en informatieweergave.
Een belangrijk element van de persoonlijkheid van de Ducati Scrambler, de tweecilinder Desmodue motor heeft nieuwe koppelings- en dynamodeksels met het "X" logo, terwijl de riemdeksels nu een meer verfijnde vorm hebben in overeenstemming met de nieuwe stijl van de motorfiets.
De eveneens geëvolueerde uitlaat heeft nog meer essentiële lijnen en de bocht van de uitlaatkop laat de motor volledig bloot.

De technologie
De nieuwe Ducati Scrambler is ook in technisch opzicht vernieuwd en 4 kg lichter geworden, waardoor hij beter hanteerbaar en wendbaarder is geworden. Het chassis is geheel nieuw en levert een belangrijke bijdrage aan de totale gewichtsreductie van de motorfiets. Het trellisframe is vernieuwd en lichter gemaakt.
De achterbrug is nieuw en is nu gecombineerd met een schokdemper die naar het midden van de motorfiets is verplaatst.
Het motorblok is ook bijgewerkt, waardoor het gewicht is verminderd. Voor een sportiever gevoel is het achterframe nu gescheiden van het hoofdframe. Het rijgedrag is ook verbeterd door een iets grotere stuurhoek die bijdraagt aan het gebruiksgemak, zowel bij het manoeuvreren als in het stadsverkeer. Nieuw ontworpen wielen bevestigen de maten 18" en 17" voor en achter respectievelijk. Het Desmodue motorblok, die altijd een onderscheidend kenmerk is geweest van de Ducati Scrambler, is inhoudelijk gemoderniseerd, is ongeveer 2,5 kg lichter dan de vorige generatie en is nu uitgerust met een nieuwe achtplaatskoppeling met een zachtere trekkracht.

De koppeling is ook compacter, wat het mogelijk heeft gemaakt om de zijwaartse overhang van zijn deksel te verminderen, waardoor er meer ruimte is voor de voet van de rijder. De nieuwe Ducati Scrambler is ook uitgerust met een op lagers gemonteerde versnellingsbak, waardoor er soepeler en nauwkeuriger geschakeld kan worden.

De prijs van de nieuwe Scrambler Nightshift voor 2023 komt op € 13.390,- en is leverbaar in maart 2023